tisdag 18 augusti 2015

Rapport från Walmart

Walmart är inne i en intressant period just nu. Här kommer en liten sammanfattning och en del godbitar jag tar med mig från dagens rapport. 

Försäljningen ökar på Walmart´s hemmamarknad för fjärde kvartalet i rad. Marginalerna sjunker och EPS-guidningen för helåret sänks. Online växer starkt och stora satsningar görs just nu i den här delen. Neighborhood markets som är butiker av det lite mindre formatet (allt är relativt) växer fint och ytterligare 100 helt nya butiker ska rullas ut.

Walmart har en kortsiktig målsättning om att försäljningen i jämförbara butiker ska öka i takt med satsningen på personal och kundnöjdhet. Lönerna höjdes i april för cirka 500,000 medarbetare. Investeringar har gjorts i ledarskap och utbildning för personalen. Butikerna ska vara renare och bättre påfyllda och sortimentet har fått en översyn. Allt för att öka servicegraden. Kundnöjdheten mäts dagligen ute i butik och kundnöjdheten ökar stadigt igen. 

På medellång sikt ska de fyra nya distributionscentralerna driva ner kostnaderna med start i Q4 med ökad utväxling under nästa år. Walmart gör stora satsningar på online och det är här Walmart måste vinna om de ska fortsätta växa. Något ledningen såklart är mycket medvetna om. Länk

Vi avslutar med några citat av Doug Mcmillon och Greg Foran från dagens presentation. De inger förtroende och jag tror starkt på den strategi de lagt ut för Walmart framöver. 

"I want to be straightforward: These issues will present continuing
profit challenges for the remainder of the year"


"Winning in the future requires change, change in this case, requires
investment, and investment pressures short term earnings. Our strategy is
designed to create robust and sustainable growth that will deliver returns to
shareholders."


"Over the longer term, we believe we’ll continue to grow in key markets
around the world and further integrate our store and ecommerce offerings."





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar